Due date 20/2

Ada tak mommy2 yang sama due date tp dah bersalin , turun tanda mcm mana ? Share sikit saya first mom 🤣#pleasehelp

9 Balas

due date kita sama tp sy masih belum bersalin. tanda² pun macam takde, cuma perut kerap mengeras. ada sakit belakang sikit tp sy rasa sbb sy banyak berjalan. almost sejam setiap 2 hari berjalan² dengan suami sama ada di taman or mall (kalau mall mmg lebih sejam berjalan sampai suami pun sakit kaki 😅) semoga dipermudahkan urusan kita semua

hi sis, same due date tapi belum bersalin lagi... tgh buat exercise, minum raspberry leaf tea, makan nenas, berjalan... hari 38weeks 2 days sakit pinggang je... tak nak tngu sampai due nanti kena induce, takut kuat sakit kat drpd normal

Saya due 23/2 tapi dah selamat bersalin 7/2 . Sehari sebelum bersalin . Baby dalam perut aktif sangat2 dari pg sampai malam tak berhenti bergerak . 3 pg ketuban ttba pecah . 4 pg dah selamat bersalin.

sma la due date..tp msih tada tnda2 bslin lg..cma kdg ada msa ngeras n skit bwah prut bla gsok2 ok blik..hrap bby kua Sblm due la..mga dpmdhkn ursan kta bslin nt..aamiin

4mo ago

same due date... finger crossed

sma saya juga due 20/2/2024 tp sya sdh bersalin 8/2/2024 Alhamdulillah☺️🤲

4mo ago

aku juga tiada pengalaman ni sbb first time mom juga😅 tp waktu tu petang jam 2 ada keluar lendir campur warna kuning dan sampai jam 4.30 ada lagi lendir keluar campur darah...saya terus p hospital sbb ada rasa sakit perut kat bawa....dan tengah malam nya kerap sakit betul sampai malam dan pagi...waktu sdh petang jam 3..terus rasa nak berak...ternyata air ketuban sdh mau pecah...cepat² sdh d bawa p labour room dan 3 kali mengajan keluar kepala baby dan 1 kali mengajan lagi terus ikut badan baby dan d situ tersa betul² legah....ALHAMDULILLAH.... 🤲🤲🤲☺️

Masih belum bersalin, tanda2 pun takde 😂

saya 22hb feb duedate, dh bersalin 9hb smlm

saya dh bersalin 37 minggu 2 hari. pecah ketuban

4mo ago

hi sis, berapa bukaan slps air ketuban pecah sis? terus masuk LR ke atau tgu bukaan?

Keluar lendir darah