Keputusan gbs keluar berapa hari selepas screening?

Ada tak mommies yang pernah buat screening gbs, swab dekat bawah kat sini? Selepas berapa hari ya boleh tahu result? Sebab haritu doc cakap selepas 8 jam, tapi pihak hospital cakap lepas 2 minggu. Saya swab masa 36 minggu, bermaksud dah 38 minggu baru dapat tahu ke? Pastu kalau terberanak before tu memang takkan tahu la eh positif gbs ke negatif?😅 #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Sy buat test GBS kat klinik swasta. Dapat result selepas 5 hari bekerja. Sepatutnya dalam seminggu dah siap. Lab proses swab sample tu tak lama pun. Better call balik pihak hospital. Result tu kena ada sebelum masuk labour room. Kalau positive, kena ambil ubat antibiotik

sis buat swab miss v kat kk juga ke? kk pat sy. lepas seminggu da tahu result sama ada gbs or tak.

11mo ago

sbb doc ada bg ubat insert keputihan wlupun result x kuar lagi. untuk guna sekali je. selepas seminggu result da kuar, result sy normal je. doc maklum maybe sbb sy buat kerja. yela aritu sy risau, ada kuar keputihan (yellowish) tp sikit.