Bersin sakit di perut

Ada tak mommies kt sini bile bersin je or salah step skit perut tu rasa sakit mcm tarik urat, normal je kan tu? Bile urut2 tu hilang la tapi sakit betul tiap kali bersin#ingintahu #firstmom #pleasehelp

5 Balas

Sy ade resdung/alahan hbuk..blh dikatakan selalu bersin..bersin blh tahan kuat jgk, tp xde rasa sakit apa2 plk..kalau tgh baring n silap mengeliat pernah la jgk sakit tp mnja2 je..ntah la, mngkin normal kot situasi sis

Saya pun sis, lepas kajian pd diri sendiri, rupanya saya takleh bersin kalau baring, sakit urat dia mcm apa, kalau tgh baring nak bersin saya cepat2 bangun duduk, baru boleh bersin tanpa sakit urat

most probably RLP tu sis. jadi cramp sebab ligament stretched laju sangat. boleh buat stretching selalu, boleh membantu. selain tu boleh jadi juga sebab kurang magnesium, jadi senang cramp.

5mo ago

ooo mcm tu eh , tu la kadang2 mcm cramp bile urut2 okay dah la

Sama sis 🤣 salah posisi kot masa bersin tu.. tu kdg sy klu nak bersin kena cepat2 duduk atau berdiri baik2 supaya x tertarik urat tu.. blh buat overthinking jadinyaa sbb sakit 🤣

5mo ago

sama lh...sebiji situasi..😆

Saya pun pernah kena camtu, time bersin dan bertukar posisi. Semalam check up tanya nurse, dia cakap normal sebab baby membesar