Tumbesaran badan dan kepala tidak sama

Ada tak mommies kt sini ada msalah sama mcm sy.. baby dalam kandungan weeks untk ukur lilit kepala tak sama dgn bdan.. KK sahkan kepala lebih 2 weeks dr size sbenar.. last week dah refer ke O&g tp doctor belum sah kan kenapa dan katanya belum tahu sebab apa dan akan check balik selepas 5 minggu.. 5 minggu lg kndungan sy dah almost 30 week masa tu.. risau nya😌#bantusharing

1 Balas

ada buat details scan x.. biasa kk xde detail scan..scan growth biasa je.. so mesin kk blom tentu btol

9mo ago

yes sudah buat detail scan.. everything normal, hidung bibir jntung buah pinggang size kaki tgan kcuali size ukur lilit kepala mmg lebih 2 mgu dr badan .. dan fluid yg dlam kepala juga normal .. sbb tu masa kt O&G tu doctor kata dia pon tak sure sbb apa..dia minta tggu je lg 5 minggu utk tgk pgress baby.. fikiran dh risau mcm2 nk tunggu 5 mgu tu😅