Masalah sembelit newborn

Ada tak kat sini yang anaknya sebulan lebih sembelit. Macam mana nak buat, doktor bagi ubat sembelit sehari je dia berak lepastu dah tak berak #bantujawab #ingintahu #newmom

4 Balas

kalau nyusu badan bnykkn mkn sayur & buah. Kalau nyusu guna susu formula mgkn susu tu tak serasi dgn baby. selain tu buat urutan i love u kat perut baby. insyaAllah akan ok

Susu tak serasi pun salah satu punca juga. Sy haritu anak umur sebulan lebih, sembelit. Lepastu bila berak tahinya keras. Sy tukarkan susu, alhamdulillah dah okay

buat senaman i love u tak jalan ke wak?sapu² minyak telon..urut²..buat mcm kayuh basikal tu..

Klau dia menyusu bdn mak makanlah apa2 yg bg lawas mcm buah sunqist tu ke..mango ke…