Ada tak y macam saya

Ada tak ibu² y berat naik mendadak dalam masa 12 hari . Y kena g kk utk tgk tekanan bp dgn air kencing . Saya ada gdm . Apa y ibu² buat ya . Saya kalau tak makan , perut akn jadi lapar . Tapi saya tak pening atau hypo . Boleh ka utk stabilkn berat balik . Saya 28w . Tq#ingintahu #pleasehelp

1 Balas

buat LCNS dulu. dlm masa sebulan amalkan LCNS,badan akan jd mcm hypo,lepas tu rasa kelaparan sgt2. masuk bulan ke 2,badan akan biasakan diri dgn diet LCNS. bacaan gula dlm darah terkawal,dan berat akn turun sbb tiada lebihan gula yg tak diperlukan dlm badan. try la,sy dah hilang 10 kg berat lepas bersalin. masa pregnant dulu pun berat sy tak pernah naik,turun ada la

11mo ago

lcns tu apa ya . saya sekarang dah 7 bulan . sempat ka sebelum due . saya cuma nak kurangkan berat sebab risau baby problem ja nnti masa nak melahirkan