Sakit gigi

Ada tak ibu² pernah sakit gigi yg teramat sgt ..dh gi hospitl 2kali dyorg semin je mreka tkleh bt perawatan lagi sbb gigi berlubang sgt dlm smpai akar² dh nmpk ..dyorg sruh dtg lepas bersalin ..tpi mslh sya skng mng tkleh mkn langsung dh mcm bengkak gigi ...risau dkt baby je klau tkmkn ..skng kandungan baru 34week ..ada risiko ke klau sakit ggi terlampau ..hrp ada yg bls ..tqttc7tahun#firstbaby

1 Balas

sy skrg dah 9 Bulan ..doc memang xsuggest utk cabut Gigi ..tpi sy mnta Tampal gigi..doctor Gigi okay je...kalau Nak cbut Gigi better lpas brsalin doc ckp..tpi kalau mmang xdpt tahan..MCM bleh mnta jga Tampal gigi tu..org cbut..sbab kalau trlalu skit...mmang Akan stress..dan kesan mmang Akan kena pd kndungan