berpuasa ketika hamil dan menyusu badan

ada tak ibu ibu yang berpuasa pada masa yg sama sedang hamil 2bulan dan menyusu badan anak yg lain. ada apa apa efect tak kat kandungan yg baru? bileh ibu dhare pengalaman?#SeriusTanya #Sharing_dong_Bund

2 Balas

kalau puasa + menyusu xrisau sgt.. boleh jee kalau ibu mampu tahan.. tp pregnant + menyusu tuu risau dekat bby dlm kandungan.. lagi2 awal pregnancy xdigalakkan puasa yee. sbb bby nk membesar.. puasa tahun lepas pun sy xsempat ganti lagi (sebulan).. sempat ganti puasa tahun nii jee... sekali tahun nii lekat pulak anak kedua. risau kandungan awal pluss sy fullbreasfeeding..

better pergi cek.. sbb sis pregnant, then menyusu badan pulak kan