Duedate ibu

Ada tak ibu” duedate 18/2 ? masih lagi menunggu bila nak bersalin.. belum ada tanda” , rasa senggugut ni pun tanda” juga ke ? Tapi tak sakit . #firtsmom

16 Balas

Saya due date 18/2 . Selamat bersalin 7/2 sebab ada air ketuban leaking . Dalam masa 3jam , 7cm bukak . Salah trick teran , org lain teran kat perot , saya teran kat muka . Dah macam panda merah dah dua biji mata merah macam kena tumbuk 😂 . Pengalaman best , tapi sapa yg kata beranak normal tu mudah mmg rasa nak nanges . Susahhhhhhh tapi pengalaman tu best . Good luck mommies ! 🫶🏻

5mo ago

Wahh , alhamudillah rezeki awal . Tapi masa tu ada rasa sakit apa” ke selain ketuban leaking tu ? Saya belum lagi masih belum ada tanda . Saya firts mom taktahu apa” lagi . Tapi saya ada tanya orang” juga .

saya due date 18 feb & menunggu bila nk bersalin juga. skrg slalu dpt false alarm sbb rasa contraction/ sakit / senggugut tu sekali je . senggugut pon tanda nk bersalin juga jika berlarutan setiap 5 minit rasa, setiap 5 minit rasa.. kalo rasa sekali n berjam tak rasa tu means blom lagi sama2 kita bersabar menunggu bila baby nk keluar ni🥰 #firstimemom

Saya lebih kurang! Due saya 15/2, mmg ada rasa senggugut tu kkdg, skrg ni keraaappp sakit pinggang! Tapi tu la mcm bukan, husband tnya sakit sangat bagi tahuuuuu jom pergi hospital! Hahaha

Sya pula due 17/2 ni.. still xda tanda²..neves pula tunggu rasa sakit tu.. nak² pula first mom.. huhu.. pa² pun moga kita kuat tunggu baby kluar💪💪💪

5mo ago

Sama la kita

Sama lah due sy 18/2 juga. Tapi ni dh 14/2 belum ade tanda pon. Hrp sgt bersalin sebelum atau pd 18/2. Taknak extend dh. Risau kne induce.

Sy 11hb lw kiraan d apps.. Tp klinik buat 14hb.. Xksh la.. Mslh skg bdk neh xnk kua2🤦🏻‍♀️🤣 jln 2cm da.. Haishhh..

Saya due date 22/2 tapi dah selamat melahirkan 4/2. Pergi hospital sebab rasa senggugut tapi kerap, sampai pac dah 4cm bukaan.

5mo ago

Dah bersalin ke sis?😂 maaf baru perasan. Saya stuck dekat 5cm je dari 3-4 haribulan tu. And beranak pun pada 5cm😂 baby tak bole tunggu 10cm. 5cm tu contraction kuat sgt rasa nak putus nyawa dah so nurse suruh teran je.

tengok keadaan... klu rs sakit pinggang kuat, perut mengeras walau pun x turun tanda lagi, boleh g check dkt hosp.

Saya due date 15/2..baby syok lagi dlm perut…kdg2 rasa sakit mcm cramp..tp belum turun tanda..

Senggugut tu kerap ke awak? Kalau rasa tiap 5-10 minit tu, tu real contraction la tu

5mo ago

Mula2 akan rasa senggugut biasa awk, lama2 akan rasa sakit ke pinggang tu makin kuat dan kuat, kalau sakit pinggang dh rasa tiap 5-10 minit real contraction dah