Hamil selepas keguguran

Ada siapa tahu ke tempoh sesuai untuk hamil selepas keguguran? Sbb doctor saya cakap lepas darah dah stop boleh usaha untuk hamil semula tanpa kena tunggu ke apa sbb itu tempoh telur tengah subur. Tapi bila saya cakap dengan orang lain semua marah suruh tunggu 3 bulan or 6 bulan. Saya keguguran 7w haritu and ini keguguran yang kedua. Saya confius sangat #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

Boleh bersama if gugur terus kluar smua.. If ade kne cuci, mmg doktor akn pesan suruh tggu 3-6 bulan.. Sy miscarriage 5 weeks kluar sendiri smua.. Xde kne cuci apa.. Doktor ckp kalau bdn dah ok, boleh terus cuba lgi, sy miscarriage bulan 10 tahun lps, bulan 11 sy pregnant semula

Kena bg rahim kuat dulu awk.. nnt sebelum pregnant, amalkan makan folic acid sama2 dgn suami, mudah2an baby & rahim kuat dan tidak gugur lagi.

hi sis mcm sy lepas gugur terus hamil..tapi kena jaga betul2..dah tau pregnant tu boleh terus minta ubat kuatkan rahim..

3 to 6month.