UPT POSITIF, UJIAN DARAH TAK HAMIL, MASIH LAGI UPT POSITIF

Ada sesiapa yg tahu atau berpengalaman, sy tak period dah 6 bulan. Hujung bulan 6 upt positif samar² tapi line tetap nampak sekali pandang (byk kali test). Pergi scan rahim cuma menebal. Ujian darah pon tidak hamil. HCG bawah 2. Harini 27/7 test lagi upt masih positif line samar. Dah tukar² brand upt lain. Check awal pagi. Sy confused 😖 #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Kakak saya pun macam sis. Check upt 2 line, tapi tak pregnant. Dia pergi klinik swasta yang pertama, cakap tak de apa apa. Pergi klinik swasta yang kedua, rupanya dia ada pcos.

2y ago

Boleh scan guna ultrasound tu. Cuma tengok klinik, sebab klinik pertama kakak saye pergi tu tak dapat detect, klinik kedua baru dapat detect.