Perut mengeras

Ada sesiapa tahu tak kenapa perut mengeras? Ada org kata normal ada org kata bahaya, taktahu perlu risau ke tak. Taknak fikir bukan2 tapi mengeras lepas makan 15 minit jadi lapar lepastu makan elok pulak tak keras. Baby lapar ke cemana? Padahal baru je makan nasi masatu#firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Saya baru 19 weeks, pun mcm tu jugak, gi klinik swasta, dr suruh refer hospital sebab takut contraction. Terus gi emergency department dia cek bukaan apa semua ok then dapat appointment pakar n kena makan ubat hospital kuatkan rahim.

2y ago

Awak mengeras yg non stop ke? Atau ada masa je? Ohh baru tahu mengeras ni one of contraction jugak rupanya. Thank you awak, semoga dipermudahkan semuanya 🥰

Hi mommy. Mommy patut jumpa pakar atau doktor untuk dapatkan info lebih. Bukan kena risau lebih, cuma nak be extra careful. Semoga semua dipermudahkan 🤍

2y ago

Okay awak, sebab kadang tu mcm takleh nak beza perut ni tegang ke mengeras ke cemana. Ingatkan kenyang sangat dan mengeras tu pun ye jugak haih risau inshaAllah nanti saya ke klinik dulu. Thank youu 🥰