Persoalan untuk melahirkan bayi luar nikah di hospital kerajaan

Ada sesiapa pernah uruskan ibu yg lahirkan anak luar nikah di hosp kerajaan? Mg perlukan waris ke kalau nak kluar dri hosp even baby dh ada keluarga yg mahukan? #anaktaksahtaraf

1 Balas

perlukan waris yg sah utk discharge kan ibu dgn anak. ahli keluarga, mak ayah adik beradik nenek atok. keluarga angkat anak ke, kawan ke, boyfriend ke bakal mak mertua ke, xboleh. kecuali kes tertentu, mcm ibu anak yatim, itu jkm akan urus kan.