bayi 24 hari demam

hi, ada sesiapa ada pengalaman baby demam masa 24 hari? korang buat apa ya? pergi jumpa dr ke or jaga daripada rumah? boleh share? saya first mom. sedih tengok baby tetiba demam panas 38.9. #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #bantusharing

1 Balas

baby sy demam umur 9 hari. first time sy ada pengalaman mcm ni,tak pernah dgr baby bawah sebulan demam. bila baby sy demam tu,sy bawa ke emergency. doc pasang branula,utk buat 3 ujian darah utk tengok kalau ada jangkitan kuman dlm darah atau tak,termasuk la cek kuning sekali. masa tu,sedih sgt baby kecil mcm tu teriak kesakitan,tp sy pasrah ja. hampir juga la baby sy kena warded,dah pedih hidung kami 2 beranak kena swab dan pasang gelang,tup2 bila keluar keputusan darah semua normal. doc bg pilihan nak warded atau tak,tp sy pilih balik rumah. sis baik bawa baby ke hosp ya,takut ada jangkitan kuman. baby bawah sebulan TAK NORMAL bila demam,kecuali baby sy sbb masa tu telur dia bengkak sebelah. jgn lengah²kan masa di rumah.

1y ago

Alhamdulillah. memang risau kalau anak demam kan sis.