berat turun

ada mummies yg pernah mengalami x ..sepanjang tempoh kehamilan berat turun jerr x naik2....risau sgt2 dah nie#ingintahu

5 Balas

Sis kalau asyik trun je, nurse akan refer doc and dorg akan cek drh sis ye. Macam saya hari tu masa buka buku week 8 smpai la week 12, sya drop dkat 4kg, nurse yg jaga sya risau so dia monitor setiap dua minggu, kalau drop mmg kena amik drh and cek maslah. Kalau tak ada apa mgkin sis kena bnyakkan makan sikit. Saya hri tu lpas dua minggu naik sikit dalam 100g je, tu pun nurse kata okey, ada kenaikan sbb baby tengah pesat mmbesar. Skrg pun dalam masih monitor dorg, tapi skrg x risau sya lalu makan, tapi msih boleh control, takut naik mnddak pulakk

Saya, start tau pregnant smpi skg dah 5bln berat badan turun 6kg x pernah naik2 asal cekup dgn dr dan nurse. Tp bla sy tny dr dan nurse ok jg katanya sbb berat badan baby masa scan semua normal jg.. Susu pn sy x skip minum, alahan pn dah xde skg makan makanan portion biasa pn x naik2 jg. Asal berat badan baby normal ikut umurnya semuanya ok kata dr tu masa sy bagitau psl berat badan saya..

klo kita dlm kategori over weight atau obes . berat turun ok je.. jnji berat bby ad naik. sy pon da msuk 5 buln berat xnaik sgt. kjp naik kjp turun. ank no 3. da di kira overweight 🀣🀣 mse ank no 1 dgn no 2 beriya naik.. hujung trimester sampai lebih 2 kg.. da nk kena pam takut drh tggi..

samala sy pun berat tak naik juga.skrg hampir 5 bulan kandungan.berat turun 2kg dari awal pregnant.tapi doc kata baby ok je sesuai dgn usia dia.jadi mungkin sbb tu nurse x cakap pape

saya tak naik tak turun. sama je. tapi perut membesar. maybe saya yang turun berat badan tapi baby alhamdulillah membesar dengan sihat.