SCAN DI SWASTA DETECT AIR KETUBAN KURANG

Hi ada mommy yg berpengalaman air ketuban kurang ? saya 34week masih ada solution tak untuk banyakan air ketuban selain minum air masak ?

4 Balas

macam saya check klinik swasta kata air ketuban kurang bila pergi kk dan hosp gov elok je air ketuban saya.. tpi cara nk bnyakkan air ketuban kena minum air secukupnya klau badan kering tu salah satu punca ketuban kurang..

7d ago

saya pun sma juga kena warded sbb baby kurang gerak tapi air ketuban okey je, okey mcm ni setiap kli awk ada check up awk tgk dkt scan tu kan tulisan AFI tu air ketuban awak klau atas dri 8 tu kira normal, tpi klau air ketuban normal baby kurang gerak terus ke pac je okey

Kurang berapa? Nak banyakkan air ketuban kena stay hydrated. Minum air secukupnya. Ambil makanan/minuman yang rich in fluid to improve electrolytes. Contoh tembikai, air kelapa, lemon/lime water.

7d ago

I see. Borderline tu. Nanti next checkup refer doktor awak tau. Boleh kalau awak takde masalah gastric.

minum Air putih banyak" sis

minum air 2-3L sehari.