Tetanus Shots (Suntikan Kancing Gigi)

Hi mommies semua, Saya nak tahu, ada tak kesan apa-apa kepada ibu mengandung yang tak cucuk Tetanus (Kancing Gigi) ketika hamil anak pertama? Saya pernah bertanya pada doctor di hospital swasta yang saya checkup ni, dia kata tak perlu. Tapi saya selalu tengok orang pregnant lain update pasal tetanus shots ni. Doctor saya ada explain kenapa dia tak berikan tetanus shots pada patients dia, tapi saya dah lupa explanation dia. Saya tanya masa tu kandungan baru 9 weeks. Logic ke kalau ibu mengandung tak dapat tetanus shots? Adakah bahaya? #bantusharing #firsttimemom #pleasehelp #advicepls #firstbaby #firstmom #ingintahu #tetanus #tetanus

2 Balas

sy bru lepas dos pertama kancing gigi. so far xde apa2 masalah