Berat Statik

Ada ke sini bakal ibu yg senasib saya? Dh nk masuk 3month tapi berat maintain, tak naik tak turun.. pola pemakanan sy normal je, still makan nasi. Ada ke makanan lain yg boleh buat ibu cpt naik badan? 😅😅😅 #ingintahu #firstmom #firstbaby

1 Balas

berat saya turun 3kg masa 3 bulan pertama. lepas tu naik pun 800-1kg sebulan. tak perlu cepat naik pun asalkan kandungan sihat. dah bersalin ni cepat je saya slim balik 😂

1y ago

kat kk mmg nurse / dr bising. sampai saya pergi swasta la jumpa dr pakar terus. dia kata size baby normal n tumbesaran pun menaik walaupun berat saya kurang naik so dia kata normal dan teruskan je makan berkhasiat mcm biasa. perut saya pun kecik je sampai ada yg tak perasan mengandung. tapi alhhamdulillah size baby normal sampai bersalin. kalau risau try je pergi scan tgk perkembangan baby. kalau ok takyah risau dgn berat