Susah tidur baby 38 Hari

Ada ke mommies yang baby susah tidur? Anak saya harini 38 hari tpii waktu mlm susahnya dia nak deep sleep 🫠 lepastu sambung ke pagi pulak susah nk tidur. Kalau waktu mlm tu ada laa dr pukul 2 pagi sampai 5/6 pagi dia berjaga 😞#firstmom ##ingintahu

3 Balas

kesian klau ank xckop tdo.. sy pon first mom.. bby 45hari.. klau siang dia xckop tdo mlm pon msti dia tdo smbil merengek2.. siang kne jaga time tdo dia..klau org dtg melawat mmg tdo dia terganggu.. skli terganggu smpai mlm tdo merengek2.. klau da dpt tdo nyenyak jgn sesekali kcau.. mndi tukar pampers pun tunda.. cuba awk dodoikan dia tdo atas riba ke, tepuk2 slow2.. tmpt tdo biar gelap selesa xsejuk sgt xpns sgt.. bedung kemas2..lps kenyang susu cuba la mungkin dia bole tdo lena

cuba awak matikan lampu guna lampu led yg tak silau tu, anak sy mula² camtu la susah sgt nak tido lps sy matikan lampu baru dia tido nyenyak

Normal tu sis. Diakan slow berubah 3bulan ke atas