Timing lari

Ada effect baby ke lari timing ni. Sebab kalau ikut period baby dah 6weeks. Tapi bila check saiz tak macam 6 weeks pun. Sebab 1st bersama pun selepas 2 minggu hari terakhir period #firstmom

4 Balas

Sy br gi 2nd check up (03/08)- Alhamdulillah dh ade fetal pole & degupan jantung (cm x dgr sgt) - timing lari skit. Spttnya 7w2d td scan 6w1d. Dr kata x perlu risau & stress. Bykkan bedrest & trskan makan Duphaston (Dr bg sbb sy ade sejarah keguguran 3x sblm ini) & folic acid. Ms 1st check up (21/07) dulu spttnya 5w3d scan genap 5w & nampak kantung shj . Dr bgtau dia akan kira dahulu based on 1st day of LMP & akan tukar pengiraan actual EDD based on ukuran baby/kantung bile usia kandungan mencecah 11w.

Saya period okay… kalau ikut tarikh period mase scan sepatutnya 6w tpi kandungan nmpk baru 5w 2d.. doc kate tu biase sbb mungkin bersama dgn suami pun beberapa hari selepas habis period

Normal kalau within 2w. Dan normal juga kalau irregular period. Kita takkan tahu waktu persenyawaan sebenar & bersama bila2 pun doctor akan refer edd first day last period juga

sy 10w, tp scan 8w3d