Badan angin

Hi ada cara tak utk hilangkan angin dlm badan utk mommy2 yg menyusukan baby? Nak makan garlic oil x sesuai pulak. #pleasehelp #firstmom #seriusnanya #bantusharing #firstbaby #ingintahu

2 Balas

Anak awak kembung ke? Awak kena elakkan makanan yang buat awak berangin.

9mo ago

Kalau anak mostly sebab cara lekapan tu kurang betul bukan sebab susu ibu itu ada angin. Jadinya semasa menyusu, anak sedut angin sekali. Awak kena check semula lekapan anak. Buat juga urutan ILY dan cycling massage untuk legakan kembung anak. Untuk ibunya, awak kena cari punca makanan yang buat awak berangin dan elakkan 😊. Jadual makan kena jaga. Jangan skip atau lewat makan ya.

disiplin dengan waktu makan, jangan lewat atau skip meal