Hi mommy,nak tnya tentang berat bayi dlm kndungan ketika 36weeks

Ad x yg ad pngalaman bayi kecik sewaktu 36weeks , berat hanya 2.2kg , doktr pakar bagi masa sminggu utk berat bayi naik ke 2.5kg , agak2 sempat x dlm msa seminggu berat naik 🥺 klau xnaik mmg kena induce awal ka ? #ingintahu #firstmom

2 Balas

ya betul sbb baby kecil dari usia mmg kena bersalin awal takut bahaya pd baby tak dpt nutrisi cukup

2y ago

Ohh iyaka sis okey2 tq

saya banyak makan coklat masa pregnant, sekarang 37 minggu berat baby 2.8kg 😅

2y ago

Xboleh mkn mnis sgt sebab gdm on d/c 😢