kencing manis

ad tak kat sini baru je 11 minggu detect kencing manis lepas minum air gula.. ad tips tak nk kurangkan😢saya jrg makan benda manis2 ni.. tp naik tinggi pula #ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

sye 9week... sangkut kencing manis... same la sye xde kencing manis, mase sebelum pregnant pn mmg x minum manis2... nasi pn kurang makan... mase 4week xtahu pregnant, selera mcm bela saka... mkn nasi 4 kali sehari... naik berat 6kg... 9week minum air gula, tinggi plk bacaan... harini start bsp... jage makan jela... 🤭

10mo ago

Samalah time 9 week Kena minum air gula dan sangkut plak tu...padahal sblm2 ni mmg xsuka benda manis

hormon sis. tetaplah jaga makan sampai ke akhirnya ye sebab risau baby besar nanti

10mo ago

itula.. td check bsp.. alhamdulillah okay je

bleh amal air barli kosong..inshaaAllah bleh kawal paras gula

10mo ago

okay awak nnti saya cube

makan peria sis buat jus atau goreng