Tertanya tanya samaada preggy ke tak..

Actually sy tak pasti preggy ke tak? Period delay dah 21 hari.. Last period hari 1st 19/7, so bln 8 tak period sampai skrg.. Dlm apps ni klu preggy dlm 7w.. Dh test upt -ve last cek pagi td.. Simptom preggy mual² takde tp kerap lapar, kerap mengantuk, sakit pinggang, breast kdg² sakit tp paling teruk sy alami allergic seperti eczema di bhgn² pelipat & celah peha.. Fikiran makin runsing.. Nak ke klinik tak taw nk bgtaw apa pd dok.. Ada kemungkinan ker sy preggy?🙂‍↕️#bantujawab #SeriusTanya #ingintahu

8 Balas

Tindakan yg paling baik adalah jumpa dgn doctor utk kepastian. Kita taktau knpa haid lewat sgt, boleh disebabkan byk faktor.. sekurang2nya kita boleh detect benda yg baik mahupun yg tak baik lebih awal 👍🏻

3w ago

Baik.. Tggu period turun bln ni, kalau takde sy akn ke klinik.. Tq sis

mcm cousin saya la ada simptom sakit breast smua tu. delay dkt 3minggu padahal tk pernah delay sblum ni. upt -ve, at last mmg tk pregnant pun.. dia kalau upt -ve means tkde la.

3w ago

oooo... kalau gitu sy pon tggu period turun je laaa kan

blh bgtau doc dah delay peod n rasa badan x sdp..tp upt negative.so nk try scan..sbb sblm ni peod on time

3w ago

in syaa Allah.. Sy tggu bln ni kalau tak period juga baru ke klinik... Tq sis

Lewat sangat dah tu 21 hari. kalau preggy mesti dah +ve. Kalau -ve tak pregnant. Nak lagi tepat pergi scan

3w ago

boleh cakap period delay 3minggu, upt -ve. selalu mmg dr akan terus scan. tapi pegi laa klinik yg specific untuk check sakit puan.

Try cek klinik scan. Slalu klau 6-7minggu dah nmpk kantung. Klau takde tu means takde la

3w ago

in syaa Allah.. tggu period turun bln ni kalau xde br cek klinik

Puan ada track opk tak?

3w ago

Blh chat sy puan 0138190161….klau nk bncang sini pjg lebar

hormon lee tu macm tu sis

skrg dh period ke?

3w ago

yeke sis... Ms tu dah delay brp lama.. Sy sebenarnya risau sakit lain jer.. Harap takde ape laarh🙂‍↕️ Minta dijauhkan