Dia Wanita Inspirasi Hidupku... Khadijah Binti Khuwailid♥

"Mungkin namanya tak asing dalam Islam, ia wanita yang hebat serta tegar, tangguh, istri dari Nabi Muhammad SAW ia adalah Khadijah Binti Khuwailid. Khadijah, seorang wanita mulia yang SyurgaNya telah dijamin, wanita yang kaya raya serta selalu mensuport nabi dalam mendakwahkan Islam kepada umatnya pada masa jahiliyah. Dialah orang pertama yang menyatakan beriman dan membenarkan da’wah Rasulullah SAW. Khadijah membela Rasulullah SAW dengan jiwa dan hartanya. Khadijah mendampingi Rasulullah SAW pada masa awal perjuangan da’wah beliau yang sangat berat hingga ajal menjemputnya. Meski dalam kelelahannya sehari2 dengan segala urusan dunianya, tetapi Khadijah terus setia menemani Rasul. Melayaninya dengan baik, setulus cinta . Hartanya pun digunakan untuk Agama Islam. Saya mempunyai banyak wanita inspirasi dalam hidup saya tapi saya memilih beliau Ibunda Khadijah yang langsung mendapat salam dari Allah SWT. Semoga dengan saya menjadikannya beliau inspirasi saya, saya bisa meniru beberapa akhlak dari beliau aamiin. #WanitaInspirasiTAP

Dia Wanita Inspirasi Hidupku... Khadijah Binti Khuwailid♥
8 Tanggapan

Menjadi wanita pilihan akan ada banyak ujiannya. Terutama SABAR.

Aamiin Allahuma Aamiin .

Aamiin InsyaAllah

Aamiin

😍😍

Aamiin

Amin

👍