Deritanya sakit Gigi 😭😭😭.. Siapa pernah rasa macam saya..

8 Minggu 1 Hari.. seksanya sakit gigi.. P klinik doktor hanya bagi ubt Panadol dan antibiotik 😭😭😭.. Sblom ni doktor kta nk buang saraf kt gigi tu.. Tpi P kali kedua.. Doktor cuci gigi dan bt tampal dlm gigi.. Skarang gigi yg tampal tu sakit sgt².. x dpt nk tido.. Nk mkn pn seksa.. Dh berat bdn turun sbb alah..#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Saya try so hard tahan dari mkn ubat..try kumur ngan air garam..selang 30 mnit lpas mkn berus gigi sma juga klu muntah..gosok ais batu kat pipi atau area mna yg sakit..utk bg rasa kebas..inshaAllah..cuba ye..hrp membantu..sy pun skrg mcm tu..selang bberapa hri ok..lpstu dtg lg..start dr 3w lg..sy lebih mkn buah yg fresh mcm tembikai utk buka selera..

2y ago

tu la.. 😂😂blom preggy x sakit pn.. mai preggy tros sakit.. Alhamdulillah gigi sya dh x sakit.. dh boleh mkn.. 😁😁