4days left. Counting days😰

39w3d pregnant. Belum ada tanda nak bersalin. Sakit dekat ari2. Kelengkang saya pun rasa sakit. Kadang bangun tidur perut mengeras sampai sakit. Sakit pinggang jgn cakap la. Memang sakit rasa dah longgar dah pinggang saya ni. Saya dah buat exercise mcm2. Jogging, jalan, lompat😂 tetap dia takde bgi signal nak keluar. Takut kena induce. Doktor dah bgtau kalau tak bersalin jugak next appoinment ni, dia bg tarikh refer hospital untuk induce. Hmm. Dah puas dah pujuk baby keluar. Tapi masih takde tanda nak bersalin. Saya anak first. Takut dia jangan cakap la sbb tkde pengalaman lg😣 #firstbaby #firstmom

14 Balas

xpe sis..jgn stres2..lalui je dgn happy..saye pon same haritu..lewat sgt ..minggu ke 41 serah diri..pukul 9pg induce..pukul 1.45 pg bru bersalin..anak 1st mmg biase nye lmbat..jgn stres2 okey...kerapkan bersama dgn suami...doc nasihatkan...tp suami takot sbb perot da besar..😅😅..so xd la follow tips tu ..yg penting jgn stress n nikmati kehidupan dgn pasangan sebaiknya..dah ade anak nti tak sama dah..😁😁btw saya bru bersalin 5august haritu..

2y ago

Alhamdulillah tipsnya. Saya dah selamat bersalin semalam hehe 😁

hi sis..saya 39w6d pun sama masih takde tanda nak bersalin lagi..kalau esok tak bersalin lusa ni kena jumpa dr utk dptkan tarikh serah diri juga..rupanya ramai jugak yg overdue bulan ni ye

2y ago

semoga dipermudahkan sis

sama la sis. sya pun skrg ni dah 39w2d bhgian kelengkang pun sakit sngt dngn bgian ari2. msa hri ahad hri tu ada kluar lendir dngn darh dah skit. tpi skit kontraksi tu blm ada lg.

tak payah exercise keras² sis, just berjalan jenis laju tu,, kalau anak first memang lambat sikit keluar tu ,, tapi itu lah berjalan jak laju²,,, lumba jalan laju tu.

2y ago

Alhamdulillah sis. Dah bersalin semalam. Hehe saya buat berjalan laju tu laa dgn jalan itik

saya pun ada 6hri lg due. sakit pgung pun xde lagi, kelengkang pun xsakit. xde signal langsung nk klua. any idea x nk buat apa 😩😖

2y ago

saya rasa mengeras je tp kadang2. tak kerap pun. rasa nak terkencing pun kurang.. risau baby xnak keluar lagi

ada tak due hri ne 14/8/22...tpi still x brsalin lgi...ghisau ...doc bgi tempoh 6 hri...20hb ne serah diri klau x brsalin lgi...tkut kena induce...sakittt...

2y ago

Saya esok check kk, tak bersalin jugak doctor kk bg surat suruh refer hospital terus induce. Aaaa tanda2 tkde lg

saya 16/8 dah kne serah dri ..bby pon x ada tanda² nk kluar . puas pujuk..tpi bawah perut dgn bawah dah sakit sangt..pingang pon dah mula sakit..

2y ago

semoga dipermudahkan...

kadang mengeras kerap sangat tu tanda2 bersalin jugak. better pergi hospital, saya perut mengeras sampai hospital bukaan dh 5cm

2y ago

awak kerap mengeras dlm tempoh masa lama ke? sakit sangat atau tidak ye

askum...sy skt celah kangkang,kemaluan pun skt bila baring lama..brjalan pun rasa x selesa...38week

kdg kerap mengeras pun tanda juga.. diikuti dgn sakit.. apa2 pun berhati2..

2y ago

ooh mcm tu x lh.. kena kerap dlm sehari tu mksd sy😊