32 week kepala masih ats dan berat pula 2.2kg!normal x?

32 week 2day Chek ari ni kepala masih kat atas..dan berat bby pula 2.2 kg...aduhhh normal ke??ada x MCM sy??bingung pls..kiter

5 Balas

32 weeks berat 2.2kg agak besar sedikit tapi masih ok la tu(scan tak semestinya tepat bacaannye), baby masih ada masa sampai 35-36weeks utk pusing ke bawah. Sdgkan baby yg dah brapa lama kepala di bawah pun boleh last minute 39weeks songsang. Jangan risau awak 😊

2y ago

Sy pun 32w baby dh 2.1kg, dlm masa 3 minggu brt baby naik 600g. risau jgk nk tempuh ke 36-37w nt, harap berat baby x lebih 3kg, aamiin

Normal ke ye berat baby 32w tu dh 2kg? Sy scan 30w hritu berat baby baru 1.4kg, risau kecik je.. Pastu doc tu ckp ukuran kepala baby kecik sikit mcm 28w++.. Baby lak mmg dr awal breech je xnk turun bwh, ni yg buat risau ni. Hrp2 nnti dh dkt due dia pusing bwh.

1y ago

sy scan 32w berat 2.1kg, rpt scan 33w berat dh 2.4kg😒seminggu je dh naik 300g, saiz baby terlajak 3minggu awal, sy on insulin, risau plk

klu kepala baby masih kat atas tu normal..sbb baby masih pusing²..aritu sy checkup doktor ada bgtau 34weeks br bby ddk tetap dlm perut ..sy ritu scan 28week kepala baby kat bawah..pasti scan masa 31week kepala bby kat atas pula..

oh...MCM tu.Sy dh kena refer pakar.chek rupanya 2kg..je bby.syukur...moga bby cepat berpusing 🙏🙏

boleh refer ni