Pregnant 30 minggu tapi perut still nmpk kecik mcm bukan 30 minggu.siapa ada masalah sama mcm nie🥺

7 Balas

sama lah sis. sy dah masuk 30w tp perut tak nampak. tp check up dr kata baby ok je. normal. tp tulah priority utk orang pregnant kurang sbb orang tktau kita pregnant. beli kuih beratur kita sampai dulu tp orang lain dapat pastu pakcik tu kata tkpe adik ni muda lg dia ada tempat bersandar dkt tiang hahaha geram je aku nengok last2 blah je. bersandar sbb dah tak larat nak berdiri lama2. saja luahkan perasaan hihi

jangan down2 momy , perut kecik tk kisah asalkan baby kt dlm membesar ikut week tu . mcm sy obes , perut sedang2 tk besar tk kecik pun dh mengah tk larat sgt nk tidur pun tk selesa. kdg perut je kcik tp tup2 baby kluar besar . jgn risau lah ye asalkan baby sihat kita sihat ok je

perut kecik atau besar sebenarnya bukan isu pun puan , yang penting baby dalam kandungan sentiasa selamat dan sihat .. selagi dr tak cakap apa2 kan itu maknanya baby puan ok 😊 jangan stress ye ibu .. nikmati je perjalanan sebagai ibu pregnant dengan happy ☺️

saya sis da 32 weeks pon perut kecik..org pon asik ckp keciknya perut..malas da saya nk layan..mula2 dlu kerap jugak terasa..skrg saya ckp je aah memang perut kecik..tp bila check up berat bby normal je..

2y ago

sy pun sama sis..dah 32week..org dok sebok perut kite kecik..alahaiii..pegi lantak laaa..hahaha..asalkan kite tau bby kite sihat kan sis kan..❤️

xperlu perut besar pon awak. nnt awak xlrt bwk. yg penting setiap kali checkup baby awak aktif dan sihat. itu lagi penting awak

Hai sis. Tapi bila check up doc cakap tumbesaran baby normal tak? Kalau normal okay je. Bukan masalah maksud nya tu

Sy pun perut kecik dah 7 m. Senang bergerak n senang nk solat. Baby normal