Air kelapa muda

29w boleh minum air kelapa lagi tak ??#pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby

6 Balas

sy pun 29w now!sy mnum je.lgpun sy mmg suka air klpa, bgus air klpa ni.mase awl2 trimester tu tkut jgk sbb baca rmai org ckp bhya la apa.but second tmster sy mnum je.ok je..smpai skrg.almost everyday I mnum suami belikan tiap kli blik Dr kerja😍

Sy awal2 trimester dah minum air kelapa. Minum hari2 pulak. Bila jumpa pakar pemakanan air kepala yg xde gula tu pun boleh sbb kan gdm. Terus sy stop bila dah trimester 3.. Kawal berat badan.

boleh je minum awak dr awal kehamilan. boleh baca posting d fb doctor imelda balchin pakar o&g. doctor pernah share. boleh juga refer dekat posting doctor samhan. doctor pernah share☺️

sy minum dari 8 week..now dah 33..smpai suami sy pegi amek dekat pokok, kat rumah mesti ade stock kelape..haha..nak je potong..

Why tak boleh minum? Sy dari awal trimester minum klu rasa bdn nk demam.

bley je mnum.. klu rse tkot2, try mnum sikit2 dlu..