Spotting 6w 1d

25/7 keluar spotting then prgi klinik dapat duphaston. harini kencing 30/7 turun lg spotting normal ke. Ikut kan hari 6w 1d 😭#firstmom #ingintahu #pleasehelp

Spotting 6w 1d
6 Balas

Sy pun w6 ada start kluar spotting 22/7. Pergi scan klinik, doc cek nampak kantung. 24/7 ada kluar bleeding terus pergi klinik lgi, doc scan dah xnampak kantung terus refer hosp. Pergi hosp scan masuk ikut bwh pun sama dah xnampak kntung. Doc xsure masih ada tpi xnampak sebab dlm rahim bnyk darah atau dah kluar masa bleeding. Doc amik darah, nak cek guna darah dan buat perbandingan darah slepas 48jam sama ada makin ve atau -ve. Doc mintak dtg hosp lgi 2hari (26/7). Balik rumah esok nya (25/7) kluar drh satu ketul dkt pad. Terus suami bwk pergi hosp. Tau tau dh gugur😔 doc terus cuci. Ikutkan skrg (31/7) dah 7w1d. Doc ckp yg kluar spotting tu ada yg normal, ada jugak mcm peringatan utk kita lebih berjaga jaga. Sy pergi kerja naik mtor, mungkin bnyk hentakan dan rahim pulak tak kuat. Bnyk sentap sentap kaki nak start mtor belah kanan. Pergi ngurut pun tukang urut ckp rahim jatuh belah kanan. Mungkin belum rezeki sy dan suami utk ada cahaya mata. Doc pesan lepas 6bulan baru boleh pregnant lagi. Menunggu dgn penuh kesabaran 🥰 #1stmom #1stexperienced

2y ago

5week tu awal lagi awak. dtg lagi lepas 2minggu ye. kalau ada bleeding terus prgi hosp

27/7 lepas saya pun keluar spotting sikit. Tapi sebab tengah malam jadi saya biar je dulu. Esoknya 28/7 tengahari, spotting lagi dan lebih banyak dari semalamnya. Tapi masih mendiamkan diri. Akhirnya maghrib tu keluar darah merah pekat macam period siap ketul ketul lagi. Barulah ke klinik. Ngam 10 malam mmg terus keluar darah non stop, pergi hospital terus. Bukan rezeki saya. Moralnya disini, kalau rasa tak sedap hati pergi klinik terus. Kita taktau darah tu keluar kenapa kan. Tapi pengalaman setiap orang berbeza. Semoga dipermudah urusan mommy. Jangan stress, rehat banyak banyak. Sending hugs!

2y ago

Masa saya keguguran tu 7w 1d. Tapi awak jangan samakan experience awak dgn saya. Mungkin spotting awak tu lain dgn saya. Jadi, awak jangan risau. Cuma awak refer dr cepat2 lah. Saya doakan yg terbaik utk awak dan baby. InsyaAllah semua baik je tu ❤️

sis da scan ke sis? dah nmpk jantung bby belum? saya 6w jgk tpi nmpk kantung je. dan skrg spoting sbb ada brsama suami sy, sbb sy tk tahu lepas ni sy stop dah brsma. tpi mse kluar spoting tk rasa sakit pun. skrg sy nk ke hospital trus dokter swasta refer sy trus ke hospital.

2y ago

smlm saya dah jumpa pakar o&g sis. dokter scan apa semua ada kntung lg cuma tak ada jantung lg. sbb pndarahn pun da stop, tak rasa sakit. dan dokter ada chek bukaan rahim takut ada pembukaan, tpi alhmdulilah la tak ada apa2 dokter pakar suruh dtg 2minggu lgi, ambil appointment dekat klinik epau kt dlm hospital tu.

saya pun macam ni sis lepas berapa hari keluar spotting brown macam tu tapi perut tak sakit apa2,tapi banyak orang cakap normal tapi still risau juga harap2 semua nya baik2 saja...

2y ago

awak berapa week ye? ada ambik duphaston tak? hmm yee risauu kann

xnormal. bedrest dulu. mkn duphaston sampai habis. kalau lagi byk turun darah pegi hospital terus.

2y ago

pg hospital kata ade bleeding. nnti dorg scan tvs. boleh jadi ancaman keguguran kalau lambat pg hospital.