Cara penjagaan awal kehamilan

2 kali misscriage untuk pregnant kali ni baby ke-3💙#ingintahu

1 Balas

mcm sya tahun lps, 2 kali gugur, kli prtama 12w, kantung tak mmbesar, lps 2 bulan prgnant balik, tapi x tahu msa ni, bt keja berat mcm2, lst sya ingt sy sidai kain 2 bakul besar tu, ptg tu dh kluar drh, sbb sya x period ingt period la, skli g klinik, doc kata ggur, nsib trun hbis, do doc nsihat rehat 6 bulan utk try mngndung semula, lps sy gugur, sy g klinik luar cek tiub semua okey. Dalam masa lps gugur tu sya aktifkan diri, bdn sya jenis obese jgk, berat sy 89kg msa tu, lps tu sy kurngkan fast food, caffien ap semua, bnyak mkan healty food, memandangkan hsbnd sy mmg main gym n dia diet, so sya join dia masa tu, tak sngka ngam 3 bulan sya gugur kali ke dua tu, sya lekat dah, tapi msa tu aktif mcm2, sya zumba ap semua, lps tau sya dh lekat, sya stop n banyak bedrest,n nurse kwsan sy pnggil buat buku pink awal, sbb sya ada history gugur 2 kali, do dri awal dia bagi makan 3 serangkai tuu, heheh, Alhamdullilah bulan 6 hari tu selamat melahirkan baby zumba saya.😊. Buat msa skrg, bnyakkan bedrest sis, kalau sis kerja kalau boleh minta cuti rehat, Insyallag, kerja berat2 jgn buat, org kata bakul baju pun tak yah angkat, hehe. Caffien stop dlu bt msa skrg, bnyakkan mkn syur n buah2

7mo ago

Insyallah, semoga dipermudahkan urusan sis ya