Random soalan

1.Now sy 38week , gbs teruk sgt byk sgt keputihan keluar walaupun kerap mkn yogurt semua tu Mom2 ada tips ke nak kurangkan ke gbs ni ?? 2. Kena beli brp pack Pampers untuk sebulan ya? 3. Skincare & brg mandi baby tiap bulan ke ? 4. Wajib ke beli puting ? 5. Baby boleh dibawa keluar rumah berapa bulan ya? 6. Baby perlu makan vitamin ke? Sebab sy tgk parents cina kat tiktok bagi drop vitamin D #bantujawab #firstmom #SeriusTanya

1 Balas

1. boleh mintak ubat kat doktor, ubat tu insert dalam miss v. pastu boleh cuba tangas atau sitz bath, air suam + garam je. 2. depends pd baby, kalau newborn 3-4 pack sebulan. sebab baby kerap berak/kencing, setiap 2 jam tukar pampers, untuk elak ruam lampin. 3. barang mandi baby tak beli tiap bulan pun. 4. tak wajib beli puting, tapi untuk standby boleh je beli 1. 5. lepas je discharge hospital, baby dah keluar rumah ulang alik klinik untuk check jaundis. 6. apa2 vitamin nak bagi kat baby, kena consult dengan doktor dulu.