Perut sakit

12 weeks pregnant, Normal ke perut sakit mcm kene cucuk drp dalam? Pernah gugur sebelum ni risau betul.. harap² semua okay 😔 #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Tak berani nk kata normal atau tak sis..sbb sy pun pernah keguguran sbb dok percaya org cakap normal2 sakit perut sbb rahim nk mbesar la apa tp last2 keluar darah then gugur.. Klu sis rasa ragu2, better pg je klinik or hospital untuk lebih kepastian..sbb kita tak boleh tengok dia kt dlm rahim and badan kita berbeza so situasi mungkin berbeza juga jd rasa tak sesuai bg pendapat berdasarkan rasa sakit tu..

8mo ago

thank you comment sis. dah pergi scan haritu and tanya pasal ni.. so far baby okay cuma doc suruh buat test urine then detect ada bocor sikit.. maybe one of the reason lah kot so doc suruh refer kk time check up nanti.. minta2 takde komplikasi ape2 lah.

normal..