Guys . Apa yang penting masa baby dah lahir?

1-car seat(sebab selalu sorang sorang drive) 2-baby cot penting tak? (Untuk biasakan baby tidur sendiri) 3- pakaian dia nak beli macam mana ehh.. takut membazir .. Boleh tak bagi pendapat masing-masing.. #firstmom#SeriusTanya #bantujawab #newmom

2 Balas

kalau sy, carseat and baby cot sangat berguna. even berdua dengan husband, baby wajib letak dalam carseat. babycot pulak, walaupun orang perli sy beli konon2 nanti membazir je, tapi alhamdulillah anak sy dah setahun lebih ni masih lagi tidur dalam baby cot. baju pulak, sy tak suka anak pakai baju besar2, so sy beli size newborn sikit, size 0-3 sikit, size 3-6 sikit. untuk awal2 ni, at least ada 3 pasang baju siang, 3 rompers, 5 pasang baju tidur, 5 pasang baju eyelet. nanti anak dah lahir, kita topup lagi. sebab ada baby lahir besar, so baju 0-3 boleh pakai sekejap je, ada baby lahir comel, baju 0-3 boleh pakai lama.

2mo ago

okay .. tq

Bagi saya carseat dengn baby cot sgt penting. Sampai skrg baby cot masih guna sbb ajar baby tidur dalam tu. Baju kebiasan yg kecik saya beli sikit2 je sbb cepat besar. Kdg saya beli baju besar sikit boleh pakai lama.