Keluar darah bercampur lendir di usia kandungan 38 week

Mommies sorry sy nk tny sy tgh mengandung anak first jd belum ada apa ii pengalaman ... Sy perasan ada darah bercampur lendir di spender sewaktu sy kencing sekarang usia kandungan sy 38 week 4 days adakah ini stu tanda bersalin ? X ada rasa memulas atau konstraksi ...

2 Balas

hi awak. 1st baby lahir masa 38w2d. saya sehari sebelom bersalin. mmg turun tanda lendir darah. xde rasa sakit contraction atau pon ketuban pecah. direct pergi hospital doctor akan check ctg (contraction) dan dah ada bukaan ke belom. if xde doctor bagi je kita nk balik. so awak boleh je nak pergi utk check okay. xperlu risau. sy masa tu pilih balik. doctor minta sy pakai pad utk pantau drh. esok pagi around pukul 10 baru sy start sakit contraction. dah bila check pad rasa lembab ada air. pergi semula hospital. bukaan dah 4cm. petang tu dkt asar baby lahir ☺️. semoga urusan awak dipermudahkan

sis pg hospital x smua ibu2 bersalin ada cntrction tu .. lendir dan darah tu da kira tnda bersalin

2y ago

TQ sis skrg sy tgh tunggu husb balik sebab husb kje malam 🤗 husb tgh jumpa boss untuk mntk emergency leave