Ubat daripada kk

Hi mommies, saya nak tanya ada tak yang makan ubat ni lepastu muntah muntah? Saya dapat telan 3 hari je, sebab tak larat nak hadap muntah 🥲 ada tips tak macam mana nak makan ubat ni tanpa muntah ya? 🥹#firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

Ubat daripada kk
16 Balas

makan ubat ni anak ke 7 je muntah2.. lain2 ok je.. anak 7 rasa zinc tu melekat sgt kt tekak..

saya muntah pagi ni. keluar balik. hari keempat makan ubat ni. sebelum ni xmuntah

sama lah sis.. saya pun muntah kalau makan ubat niey.. lepas tu tukar yg lain..

Sy mkan ubat ni smbil minum air sunquick.. mudah sikit nak telan huhu

2y ago

betul tu, mnom dgn air sunquick ok sikit loya nya tp make sure perut mmg kosong time ambil ubat tu..

telan dgn air jus buah atw susu

makan sebelum tidur sis

2y ago

Dah cuba, tapi tetap muntah 🥲 nak tunggu appoinment kk lambat lagi. Makan pagi pun muntah, malam before tidur pun muntah 😢