bayi 3 bulan

mom., mau tanya nih anakku usia 3 bulan krna aku kerja dan punya pengasuh di rumah anakku tidak full menggunakan ASI , ada susu sambungnya susu formula lactogen 1 . kadang kalau buang air besar warnanya hijau pekat jika full susu formula tapi lo ada asi ada warna kuning nya . itu gmna ya mom , normal tidak ya ? dan bahaya tidak ?

2 Tanggapan

Warna hijau disebabkan kandungan zat besi dlm sufor yg tinggi bund.. Tdk masalah kok.. Kl bayi diberi asi mmg kuning BAB nya..

5y ago

trimakasih