Bayi harus dibedong agar kakinya lurus?

Mau tannya bnr ga si guna nya bayi yg di bedong biar kaki nya lurus? Sama brapa bulan bayi hrus di bedong ya?

47 Tanggapan

Menurut dokter dibedong itu biar hangat.. Bukan biar kaki lurus. Semua bayi kaki'a O bund. Nanti klo sudah besar akan lurus sendiri

dibedong agar bayinya hangat dan nyaman bun, kalo diarea kaki malh yg bner bedongnya gak boleh kenceng2, jd seperti pakai rok saja

bayi di bedong biar anget , bkn buat nglurusin kaki itu mitos bun , aku gak ada sebulan krn anku gamau dibedong

Kalau bentuk kaki O... Udah bs dilihat dr lahir Bun, kalau bendongan fungsi nya hanya untuk menghangatkan.

Semau baby ny bun. Kdg ada yg nyaman lama kdg cmn sminggu dah gk betah ksian mkny trgntung baby ny aja

Cuman buat ngangetin kan selama dikandungan mereka hangat bun, jd pas keluar biar gk kaget bgt..

Mitos. Hanya untuk menghangatkan saja bun. Anak sya cuma beberapa hari aja, gak betah dibedong

Cuma 3 minggu aja..iupun bentar.. Mitos bedong biar kaki lurus..bedong maksudnya biar anget

Mitos, bedong hanya untuk menghangatkan. Jangan kuat2 ya bun saat membedong kasian baby nya

Itu kata orang tua dulu. Sebenarnya sih buat menghangatkan makanya jgn kenceng 2 bedongnya