Makanan apa yg rekomandet dan yg tidak

Kadang Sering bngt makan mie instan tapi suami kadang ngelarang, sbnarnya mie instan tu baik gak ya untuk kandungan.?

1 Tanggapan

mie instant knp kurang recommended? 1. kandungan natrium tinggi. natrium tinggi itu menyerap kandungan air dalam tubuh. jd hrs imbangi sm banyak minum air putih. 2. hanya karbohidrat tidak ada nutrisi lain. oleh sebab itu ditambah protein, sayur, telur, dll. 3. L-Glutamat penguat rasa dan pengawet.

4y ago

sm2