Tips mempercepatkan persalinan

Hai mummy2 yg Ada pengalaman blh share x cara2 mempercepatkan persalinan. Sya skrg 38mnggu 3hri. Due 20hb 2 nie. Tpi kalau xbersalin lgi 19hb kena serah diri huhu 😥 #helpme ##firstmom #seriusnanya #bantusharing

16 Balas

saya due 26/02 dah bersalin 07/02 yg lepas, sehari sebelum saya ada bersama dgn suami.. esok nya bukaan 5cm terus ke labour room

sy 22/2 sama takot anak first misi ckp klo tk bersalin jgk 21 masuk wad masuk ubt.. moge kite dimudahkan bersalin cepat.. amin

2y ago

aah klo tnye kawan pulak ade jenis kawan y takot2 kn kite adui.. lg tekanan mikir.. moge kite smue dpmudahkn lh..

saya 39minggu 3hari. smlm checkup, doc tolong bukak kan jalan 1cm. tapi masih belum ada tanda tanda lagi.

2y ago

doc seluk saja

due kite same sis..kalau xbrsalin gak..19 serah diri...sis dh brsalin blom

2y ago

amin2 🤲

Hi tt, saya pun due 20hb tak ada tanda lagi. awak dah bersalin ke ?

2y ago

selamat dah. tahniah mommy. sy tadi ada keluar lendir tapi darah tak ada. menunggu tanda lagi. hope dipermudahkan. selamat berpantang mommy. tc

tips nye kena bergerak aktif je sis... byk kan naik trun tangga