Bunda-bunda

Bun yang HPL april babynya ada yang gamau dibedong juga ga? Babyku susah banget dibedongnya kalau mau dibedong nangis kejer 😭#bantusharing

22 Tanggapan

anak saya d bedong hanya waktu d rs dan pulang dr rs saja.. ketika d rumah gamau d bedong lg,klau d bedong langsung berontak jd saya nggak maksain sih bund.. ortu bilang nti takut kakinya nggak bagus krn nggak d bedong,tp aku kasih pengertian klau d bedong hanya untuk buat baby hangat aja.. jd kalau tidur malam aku pakein sleeping bag aja,d baby ku lebih nyaman drpd d bedong sih

sama bun, anak aku kalo dibedong sebadan-badan yg rapet bgt itu pasti ngereog hehe. makanya aku bedong bagian badan sampe kaki aja, tangannya dibebasin. tujuannya biar dia hangat aja sih. kadang kalo siang ga dibedong dulu malah, yang penting pake celana panjang. bedong cuma pagi/malam.

bayi ku dr usia 5 hari ga suka di bedong bun 😅 dibedong kalo habis mandi aja...tp itu ga bertahan lama..abis itu bedongnya ambyar... 😂 tiap dibedong cuma bertahan 5-10 menit doang... jd ngakalinnya di selimutin pake bedongnya.

ya kalo gamau ga usah di paksa bunda , bedong ga wajib , fungsinya kan cm untuk menghangatkan aja.. anak pertama sya d bedong ga sampe seminggu aja . gpp ga mslh udh 2th lbh anaknya .. kalo dingin bs d pakaikan baju panjang.

1y ago

untung bapanya langsung manut ya bun ga kekeh kaya yang gamau kalah gitu😣

Anak saya kurang dari 30 hari udah lepas bedong bun. Tapi sekarang kalau dianya susah tidur saya bedong. Biar tenang tidurnya bun Coba kalau hari2 lepas bedong aja bun. Pas mau tidur aja dibedong

Aku lahiran 1 april Babyku dari di RS sm dokter emg gaboleh dibedong bund Jadinya kebiasaan Sampe dirumah gamau dibedong dan ga biasa pake topi hihi Kan bedong emg udah ga direkomin bund, kayak gurita

1y ago

ih amit-amit bun

wkwkw baby nya udh besar Bun jgn di bedong lagi🤣bayi ku di bedong cuma sampai umur 12 hari,sekarang bedong nya kalau lgi hujan aja aku bedong Bun biar dia tetap hangat.

baby ku di bedong kalo habis mandi aja bun biar hangat. selebihnya ga dibedong karna selain dia berontak kasian jg kalo dibedong terbatas bergeraknya

anakku 45 hari skrg, udh gk dibedong dari usia dua hari, sama gtu klo dibedong nangis kejer klo di gk di bedong ngulet trus smpe gk bisa tidur

Anak saya kurang dari 30 hari udah lepas bedong bun. Tapi sekarang kalau dianya susah tidur saya bedong. Biar tenang tidurnya bun