brp lama

Bun.. sy mau tanya sama bunda2 disini bayi sy umurnya 1bln 15hr dan msh di bedong, krn klo gk dibedong kt ibu sy nnt jalannya ngengkang. Kdng suka kasihan liat ank sy ngulet smpe item mukanya krn gk bs bebas ditambah klo bedongannya di lepas tangan sama kakinya pd genting bun. Bunda2 disini brp lama ya bedong bayinya ? Trs ngaruh gk si bun bedong buat lurusin kaki biar gk ngengkang, setau sy cuma buat angetin bdn bayi aja.

1 Tanggapan

bedong bayi ndak perlu lama2 bund, bayi butuh gerak aktif, biar perkembangannya optimal. bedong gunany cuma biar bayinya anget ja.