membedong

Bun baby aku baru usia 1 bulan tapi kalo dibedong gk prnh mau pasti berontak, harus gmn ya bun tp kta orang tua suruh dipaksa in tp liat baby kaya berusaha buat narik2 tangany keluar

54 Tanggapan

anak sy pas di rs dibedong itu jg lepas mulu ud plg dr rs ga prnh lagi yg nama nya dibedong... fungsi bedong hanya buat menghangatkan baby aj bun jd ga ad hubungannya dgn kaki bengkok atau gak...baby baru lahir semua kaki nya bengkok gitu bun pengaruh di dlm kandungan tar seiring berjalannya wktu jg lurus kog...tenang aj bun...kyknya baby zaman now ga mw dibedong🤣

Tau gitu dari lahir saya ga paksa baby buat di bedong pagi siang sore malem.. di paksa sama tetangga, di omel2in, di kata2in mah kalau bedongny saya lepas gra2 si baby nya ga nyaman, katanya nanti kakiny leter L.. suka capek dengerin orang2 yg sok pinter deh.. ngatur2 kayak kita itu begok bgt ga ngerti cara urus baby..

Suami sy bgt ini mah, pagi buta anak nangis bukan nenangin malahan ngomong ini kurang bedong, aku gendong si bayi aku bawa masuk kamar gk banyak ngomong!! Sebel bgt, tau anaknya udh gk mau dibedong keukeuh aja kudu dilurusin kakinya,😡😡😡

Jgn dipaksain. Tujuan membedong itu utk memberikan kenyamanan, menghangatkan dan mengurangi reflek moro. Kalo dipaksa gmn anak bs nyaman. Coba deh ortu sekali2 rasain gmn rasanya dibedong sejam aja (jahat ya saya?)

Usia 1 bulan gk d bedong gkpp bun.. anak sya usia 1 bln gk mau d bedong.. klo pas abis mandi pagi tidur bru d bedong klo jam 10 uda aku lepas bedongnya..klo d bedong kseringan bangun gegara risi pake bedong

saya bedong nya gak kenceng2 bgt, dulu pas di rumah sakit dimarahi perawatnya kl baby nya di bedong, anak saya GK ada 5 menit udah lepas bedong nya, gerak2 terus , skrg cm tak ubel2 aja yg penting anget .

Anakku dulu pas 1bulan jg gt.. Biarin aja klu gk mau dibedong kasian klu dipaksain. Hehe tp kalau gk mau dibedong dl aku bedong kakinya aja biar hangat, tangannya gk biar dia bebas. Hehe

Bedong aja GPP Bun, kalo kata adikku yg perawat biar debaynya ga berontak aslinya kalo bedong tangannya dikeluarin, jadi cuma badan aja.. kan fungsinya buat menghangatkan badan

Bayiqu bedong cuma smpe 3minggu. Itupun jarang² dn cuma hbis mndi aja 1 jman dn gg stiap hari.. Bedong sifatnya cuma menghangatkan. Klo debaynya gg mu yaudh gg ush dipksa.

Iya bund anak skg mmg gk mw lama lma dbedong.aplgi smpe dbungkus smua tangannya..ankku satu bulan sdh ku bedong dg tangan dluar...biar dy bwbas jg dn ksh sarung tangan jg