Bolehkah ibu hamil muda makan kambing ?

Assalamualaikum Mau tnya hamil 9minggu boleh kah makan gulai kambing ??

6 Tanggapan

boleh asal daging matang sempurna dan tidak terlalu banyak/sekedarnya saja. karena daging kambing sifatnya panas ke perut

boleh, asal tdk banyak bun .. kata dokter spog saya kita itu hamil bukan sakit jd g ad pantangan, yg g baik itu ketika berlebihan

1y ago

betul bun 🤭 yg penting tau batasannya dan tetep minum vit dari dr

Mau tanya dong buibu kehamilan 14 minggu boleh ga mkn tape ubi ??

1y ago

owh ia mkasi ya bu

boleh makan nastar selai nanas d khamilan 8 mnggu?

Boleh tapi sewajarnya dan pstikan dagingnya matang sempurna

tidak