Baby kurang gerak 33 minggu

Assalamualaikum saya nak tnya. But sekarang kandungan dh berusia 33 minggu 5 hari tapi baby kurang aktif. Kiraan 10 kick cukup cuma baby kurang aktif. Ada apa ii tips dak nak bagi baby aktif 🥺#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

17 Balas

bby sy klu kurg gerak..sy bkk tv..bkk lgu..sbb perasan..dia alert klu ada bnyi2 n trus gerak2..klu sy tdo..or snyp je..dia pun snyp..

kalau baby sy pn kurang gerak bila kat umh..ptg2 ajak suami g jln2 naik moto,dia mula aktif geraknya... pantang naik moto,mmg dia aktif sngt....😊😄

waalaikummsllm, cuba makan atau minum benda yg manis , selain tu air sejuk . sy klo mkn/minum mnis atau air sejuk ke die aktif

Baby saya pulak klau bawak berjalan naik motor kemain diaa aktif sana sini 🤣 dia kick tu ayh dia yg bawak moto pun rasa

My friend anaknya gitu jugak sebab baby besar and dr cakap tak ada ruang untuk dia bergerak plus anak dia suka tidur 🤭

Saya pun pernah kena macamtu. Dr kat PAC pelik kenapa awal sgt kira gerak baby 28w. Kita ikut procedur ja huhu.

mkn coklat sis. comfm baby aktif pusing2 . mkn sikit je jngn duk telan bnyk2 pulak 😅