Saiz kantung tidak berkembang

Assalamualaikum. Nak tanya ada tak kat sini yang sama macam saya. Saya last period 10/5 dan kalau ikutkan saya dah 8w tapi masa scan 5/7 saiz kantung saya baru 4w3d. Berbeza 4 minggu. Normally saya baca perbezaan 2w ja tapi saya sampai 4w. Doktor suruh datang scan lagi 3w masa kantung saya dah masuk 7w untuk double confirm. Ada tak sama macam saya beza 4w? Kalau ada bole saya tahu macam mana keadaan awak dan baby? Kandungan selamat atau sebaliknya ya? Maaf, saya jadi risau dan agak down bila doktor cakap baby saya tak berkembang normal..

11 Balas

Assalamualaikum saya nak tanya lah, usia 6 minggu bole pergi cek doktor @ buat buku?

1y ago

6minggu masih awal tapi bole call untuk booking tarikh. Kadang dapat tarikh masa kita dah nak masuk 8-9w.