Tanya

Apakah ibu hamil boleh makan buah durian??

22 Tanggapan

Waktu tau hamil, langsung cek ke dokter dan nanya ada pantangan gk untuk makanan, kata dokterku boleh apa aja dimakan asal dalam batas wajar, Tapi tiap dokter beda2 si ada juga yang mantang,

Waktu saya hamil saya makan durian, nanas, dll yg katanya di larang saya makan tapiiii ingat tidak berlebihan. Apapun boleh dimakan asal tidak berlebihan

Boleh, asal jangan berlebihan aja bun makannya. Awal kehamilanku, aku makan durian bun.

Boleh ,tpi jngan berlebihan,aq uga biasanya makan hanya satu atau 2 bji aja bun

Kalo aku si dblang dokter .. Ga boleh makan durian sama makanan yg dibakar

Boleh asal dlm jumlah sedikit dan jgn terlalu sering

Boleh asal jngan brlebihan bun

Boleh tapi jangan berlebihan

Boleh asal jangan berlebihan

Boleh asl gc berlebihan bun