pertumbuhan bayi

anak saya baru usia 3 bulan bun,,,terus kemaren pernah d urut,,terus kata tukang urut ny kaki anak saya sebelah kiri agak bengkok kedalam,,terus ktanya harus di bedong tiap malam agar kaki nya lurus,,,bukannya d bedong tujuannya buat menghangatkan bayi bun,,jadi kepikiran aja bun,,takut abnormal kaki anak saya...

1 Tanggapan

Betul bedong fungsinya utk menghangatkan bayi dan ga boleh dibedong kencang Wajar usia 3bln msh sprti bengkok. Klo kuatir konsul dokter aja bun dan jgn urut sembarangan