ada tak cara nak elakkan sembelit time pregnant?

ada tak cara atau pemakanan yang boleh elakkan sembelit teruk time pregnant? saya jarang nak membuang sekarang. bila rasa nak membuang, kena bertapa lama dalam toilet. sakit dia tu bila selesai, jadi gelap mata. air kosong dah banyak dah minum, membe ada suggest makan buah naga. saya ada cuba tapi tak sesuai untuk org yang badan kuat berangin, jadi sesak nafas selepas makan buah tu. #ingintahu #pleasehelp #firstmom

17 Balas

Boleh try mnum probiotic blh bli kt frmasi...utk yg ada mslh sembelit..sesuai utk ibu hamil..

Awak mkn manggis dan buah duku .. sy mkn tu je elok mmbuang ..

kalau saya makan salad senang membuang

Buah naga merah sis.. serius senang

makan limau sunquick..hehe, anggur

beli prune yg sunsweet tu mkn

makan buah betik..

12mo ago

haaa ok ok, sy cuba. terima kasih